Waar moet een roedelleider aan voldoen?

Veel mensen vragen zich af; 'Wanneer doe ik het goed?' Het antwoord is makkelijker dan de vraag; namelijk wanneer u vindt dat u het goed doet. Het is uw roedel, uw hond en uw verantwoordelijkheid om een maatschappelijk verantwoord huisdier te houden. Het zijn dus uw keuzes in wat een hond wel of niet mag, wanneer u rekening houdt met wat buitenshuis maatschappelijk geaccepteerd is. Een belangrijke voorwaarde om uw hond(en) te helpen zich zo te gedragen dat u er plezier aan heeft zijn die van een roedelleider die leider is. Een roedelleider zal daarom altijd;

  Kalm en rustig
   moeten blijven in alle situaties. Een hond leest uw energie zoals al eerder vermeld. Dit doet hij vanuit het natuurlijk instinct. U zult rustig moeten zijn om het gewenste gedrag van uw hond te krijgen. Rustig doen heeft geen zin, uw hond kent geen acteurs en zal hier doorheen kijken. U zult dus op zoek moeten naar methodes die uzelf rustig maken. Elke vorm van opwinding wordt door de natuur genadeloos beantwoord. Vormen van opwinding zijn; Angst, Verdriet, Enthousiasme, Agressie, Frustratie, Irritatie, Blijdschap etc.. Zorg voor kalmte en rust. Dit is mede belangrijk voor het vertrouwen en respect wat je van de gehele roedel wilt hebben.
  Assertief optreden
   is vereist om de veiligheid te waarborgen van de roedel. Elk roedellid is afhankelijk van jouw besluit. Zoals al gezegd kent de hond slechts een dictatuur. Stel je hierbij voor dat u in, China het Rode Plein op loopt of in Tripoli de tent van Kadhafi in loopt, en roept dat de dictator daar niet goed bij zijn hoofd is. Welke reactie denkt u dat u kijgt? Waarschijnlijk niet; "goh, goed dat je dat zegt, laten we het daar eens met elkaar over hebben, kopje koffie?" NEE. Daar zitten duidelijk risico's aan vast. En toch presteren we het vaak om met een hond te "onderhandelen" net als met kinderen. Jij bent de leider dus jij bepaald. En het beste is dat je dit in het belang doet van de gezondheid van de hond(en). Wanneer je niet doortastend beslist en als zwak(opwinding) zal worden ervaren, zal een ander roedellid deze taak op zich nemen. Het is dus logisch dat een hond kuren gaat vertonen wanneer u kuren heeft. Een hond "spiegelt" altijd het gedrag dat hij voelt, ruikt, ziet en hoort.
   Bijvoorbeeld: Uw hond zal dus altijd enthousiast zijn als u thuis komt, als u ook enthousiast thuis komt. Echter enthousiasme geldt als opwinding en dus als zwakte. Het kan dus gebeuren dat hij in zijn enthousiasme u 'toevallig' bij de broekpijp pakt met zijn bek of tegen u op springt. Wanneer u dit niet wilt moet u ervoor zorgen dat u rustig binnenkomt. Negeer de hond, loop door naar binnen en pak desnoods een glas drinken en u zult merken dat uw hond al rustiger is. U kwam rustig binnen en uw hond reageert hierop. Het is niet moeilijk maar zeker wel lastig. Help u zelf om uw hond(en) te helpen.
  Laat je instinct leiden!!

  Ik heb hulp nodig met mijn roedel

  U kunt mij, Arjan Feith, inschakelen om (opnieuw) balans in uw roedel te realiseren volgens de methodes van Cesar Millan. Via de organisatie Leffact Training & Coaching kunt u hulp inroepen wanneer u zelf beter

   - leiding wilt geven over uwzelf
   - uw eigen leven in balans wilt krijgen
   - sterker leiding wilt geven richting medewerkers
   - wilt verkopen van producten of diensten
   - wilt samenwerken met anderen
   - of vragen hebt om uw eigen einddoelen te behalen
  Hiervoor kunt u bellen op 06-2205 2992 of mailen naar info@leffact.nl.

  Hoe gaat dat in zijn werk?

  Volgens een uitgebreid stappenplan wordt u geholpen.
  Via deze site voed ik honden op en via Leffact Training & Coaching train ik mensen.

  Het stappenplan

   Stap 1. Een telefonische intake over het probleem van u of uw hond(uw DOEL)
   Stap 2. Er wordt een afspraak bij u thuis gemaakt(consult)
   Stap 3. Volgens een uitgebreide vragenlijst en kennismaking wordt er een inventarisatie gedaan
   Stap 4. Een kennismaking met de hond(en)
   Stap 5. Het bespreken van een juiste oplossing
   Stap 6. Indien nodig een interventie tussen baas en hond(en)
   Stap 7. Aanreiken en oefenen van methodes en technieken met huiswerk
   Stap 8. Tussentijds contact over de voortgang
   Stap 9. Een evaluatie na 4 weken met bezoek over de resultaten

  Tarieven

  De kosten voor het opnieuw balans krijgen in de roedel zijn als volgt verdeeld.
  Het consult inclusief intake kost 50,- en 0,19 per km vanaf Arnhem.(maximaal 2 uur)
  Bij interventie of uitlopen van consult geldt er een tarief van 15,- per uur.

  Roedel Leffact

  In sommige situaties is het mogelijk dat zowel eigenaar als ik geen oplossing hebben voor het probleem. In dit geval is het mogelijk dat uw hond tijdelijk opgenomen wordt in de Roedel Leffact. De kracht van de roedel is immers niet te vergelijken met die van de mens. Wanneer deze situatie zich voordoet dan worden er uiteraard kosten in rekening gebracht voor tijd, voeding en rehabilitatie. Uitsluitend de roedelleider, Arjan Feith, bepaald wanneer dit noodzakelijk is.

  Laat je instinct leiden!

Contact

Ik wil contact, klik hier

Boris

Boris

Civar

Civar

D-Day

D-Day

cesar

Cesar Millan website

Leffact

Leffact Training & Coaching

© 2011 www.Leffact.nl